Filmer

Film

 

Vi har filmat de flesta festivalerna och till höger kan ni se ett filmsvep från flera av dem.

 

Medverkande artister:

Framnäs folklore ensemble

Alicia Jardine

Elever från Framnäs folkhögskolas folk- och världsmusiklinje

Gråttfolk

Norrlåtar

Halm

The Chickpeas band

Fägra

Bjäran

Milling culchies

Dansare från Luleå balett och rytmik

Luleå balkandansare

Lungmos

 

 

 

 

Alicia Jardine på folkmusikkväll

 

Fantastiska sångerskan, personligheten, banjospelaren och gitarristen Alicia Jardine uppträdde på folkmusikcafé på Ebeneser i Luleå i december 2015 och visade att hon är en av Sveriges bästa old time-tolkare.

Jå, det kommer mer

 

Framnäs folkhögskolas folk- och världsmusikprofil, i år kallar de sig Jå, spelade både känsligt och skickligt på Ebeneser i Luleå den 9 december 2020 och visade att folkmusiken i landet fortfarande utvecklas och tar ny gestalt hos unga musiker.

Ir-ish gjorde succé

 

Duon Ir-ish, Amanda Clarin och Ola Edeblom drog rejält med publik och publiken rev nästan ner taket när jublet blev som värst den 13 april 2016. En riktig irländsk helkväll som avslutades med att delar av publiken kom upp på scenen och jammade med duon.

Superkväll med Piteås folkmusikungdomar

 

Piteå musikskola, Jå, eleverma på Framnäs folkhögskolas folk- och världsmusiklinje och Framnäs folklore ensemble. Och Luleå Balkandansare därtill!

11 maj 2016 blev en riktig bamsekväll med all möjlig folkmusik, 50 musiker på scen och dessutom samtidigt!

Detta var det sjunde folkmusikevenemanget på Ebeneser i Luleå sedan oktober 2015 i regi av Midvinterfolk.

Northern indians erövrade Luleå

 

Josef och John i Piteåduon Northern indians gjorde en storartad spelning på Ebeneser i septemberkvällen den 16. Trots att inte riktigt alla Luleåbor kom och lyssnade blev det en minnesvärd kväll med en duo som låter väldigt likt både Simon & Garfunkel, Neil Young och Bob Dylan. Och som dessutom skriver egna låtar på löpande band i Johns lada.

Och är väldigt roliga!

Tijå är bara bäst

 

Eleverna på folk- och världsmusiklinjen på Framnäs folkhögskola, säsongen 2016-17, kom och visade att de är urstyva folkmusikanter den 7 december på Ebeneser i Luleå.

Gråttfolk - eklektisk folkrockpopbluegrass

 

Gråttfolk är en dynamisk kvintett, som ibland är fyra, ibland sex, och som har en repertoar som aldrig går att förutse. Men i grunden är det trad- och folkmusiken som utgör bandets fasta stomme. Den 7 december på Ebeneser visade de att de klarar de flesta genrer.

Max 5 -

 

Nyckelharpa, gitarrer, fiol, mandolin och keyboard är själva grundljudet i Max 5, som gärna framför gamla ballader, moderna visor och slagdängor, både i kör och med den alldeles fantastiske tenoren Gabriel Hallman i fronten.

Copyright © Midvinterfolk 2018 ad infinitum